We schrijven 1953. Als 7-jarige moet ik dan nu naar de “grote school”. Ik heb eerst op de “bewaarschool” gezeten. Die was gelegen naast de kerk op Molenberg en de nonnetjes stonden aan het bewind. Leuke tijd maar nu begint het echte werk.
Op naar de Broederschool klas 1. Ik meen dat de lange broeder Renus onze onderwijzer was. Na de oorlog kwam er een “babyboom” dus de klassen zaten goed vol. Er waren zo veel leerlingen dat de klassen al gauw te vol waren. Hoe moest dit aflopen? Tot de tweede klas ging het goed. Voor de derde klas werden we ondergebracht in de Mariaschool achter de kerk.
Als ik me goed herinner hadden we toen meester Souren. Deze school was eigenlijk een meisjesschool en aangezien er natuurlijk ook meer meiden op school kwamen was er ook hier al gauw plaatsgebrek. Weer verhuisden we, samen met broeder Berno. Deze keer vonden we onderdak in de kleuterschool in Meezenbroek.
We werden dagelijks met een van de LTM gehuurde bus naar Meezenbroek en weer terug naar de broederschool gebracht. Tijdens de rit werd er door de klasgenootjes om de beurt uit een boek voorgelezen met behulp van een microfoon. Lang duurde de pret niet. U begrijpt het al hé?
Weer moesten we verhuizen, deze keer met broeder Cletus. Nu ging het richting Arnoldusschool aan de Meezenbroekerweg. Weer met de bus natuurlijk. Inmiddels kwam er verrassend nieuws om de hoek gluren. Er zou een nieuwe school worden gebouwd aan de Voskuilenweg!
Ik meen dat het 1958 was toen deze werd geopend. Weer verhuizen dus, nu met de nog jonge en voor die tijd moderne broeder Seraficus. Wat een luxe! Alles nieuw, zeer ruim en heel gezellig. De officiële opening werd voorafgegaan door een heilige mis in de aula, opgedragen door pastoor Corbeij.
Hierna had ondergetekende de eer om de school middels een toespraak in het “plat” voor o.a de burgemeester van Heerlen te mogen openen. Zo kwam er na een 5 jaren durende zwerftocht een schitterend einde.
Ton, waar was die kleuterschool in Meezenbroek?
Groetjes,
Bert
Aan de Ruysdaelstraat
Kleuterschool
Jongensschool Pius X
Meisjesschool Lucia
Kerk H. GEEST alles is reeds afgebroken.
Nou Ton het is weer als in 1953 het vliegt zo voorbij.
Heb het zelf ook meegemaakt zat waarschijnlijk in dezelfde bus.
Ik heb geen goede ervaring over gehouden van de nieuwe Don Sarto School.
Ben nogmaals moeten verhuizen naar de Nutsschool in Heerlen.
heb ik ook nog op gezeten en ook naar Mezenbroek geweest
Ik heb van 1964 tot 1969 op de broederschool gezeten, 1ste klas bij broeder hubert daarna meester Jegerings, die werd in alle vroegte door de hele klas thuisopgehaald
Daarna meester Stijfs, meester Stijfs werd door zijn vrouw gebracht in een volkswagen keverik lifte wel eens mee met de meester hvertelde dan wel; eens over een ongeluk dat hij had gehad met een motor (die was zo plat als een dubbeltje vertelde hij dan.Hij las spannende verhalen voor van de kabouterswipneus en Pim.
4e klas broeder Balthasar, die was minder aardig, 5e klas meester Souren en tenslotte de 6e klas met broeder Humpfried.De meisjesschoolwas”verboden gebied”voor de jongensm,daar zorgden de nonnen wel voor.
Wwn van de ergste dingen was die vreselijke tandartsbus diezo nu en dan voor de broederschool stond.
Wn tegenover de broederschool was kapper Vonken en de schoenmakerTakkenberg, die had soms van die enge verhalen over de oorlog…
Hallo Ronald,
Ik lees nu pas dit berichtje van jou. Daarom deze late reactie. Ik wou je even laten weten, dat het niet de VROUW van meester Stijfs was die hem naar school ‘bracht”, maar het was zijn ZUS. Zij reisden samen dagelijks in die (zijn) kever van Hoensbroek naar de Molenberg. Zijn zus, werkte nl. als onderwijzeres aan de toenmalige St. Theresiaschool aan het Alb. Thijmplein. Meester Stijfs, evenals meester Vroomans, is/zijn inmiddels overleden. Ik woon nog altijd op de Molenberg, schuin tegenover de Broederschool.
Vriendelijke groeten,
(meester) Herman Souren.
Herman Souren, aan u heb ik wel heel slechte herinneringen als leerling van de derde klas.
Verhuisd van Oegstgeest naar Heerlen als 8 jarige kwam ik bij u in de 3e klas. De overgang op die leeftijd van Holland naar Limburg is groot en heeft op een kind van die leeftijd een enorme inpact. Als gevolg daarvan waren mijn schoolprestaties niet geweldig. In plaats van extra ondersteuning kreeg ik van u uitsluitend kritiek en een hoop vernederingen te verduren! Ik hoor nog uw aankondigingen na elk proefwerk: ” ik kom zo nog even langs” ,hetgeen synoniem was voor een flink pak op je donder en draaien om je oren als je cijfer onvoldoende was. Een groots gebrek aan pedagogisch inzicht! Ondertussen ben ik 65 jaar oud, maar als ik deze rubriek lees en uw naam zie staan schiet de adrenaline door mijn lijf van woede. Zo diep kan een frustratie zitten “meester” Souren. Blijkbaar weet u veel van meester Stijfs, het was beter geweest een voorbeeld aan hem te nemen, hij begreep als geen ander wat in een kind van 8 jaar beroerd en nodig heeft.
helemaal mee eens,mijn vader moest ervoor zelfs naar school/hem /meester Souren komen en ‘m een waarschuwing geven.Die gast gooide zelfs met bos sleutels naar de kinderen !!
Hallo Meester Herman Souren,
Ik hoop dat u dit leest in goede gezondheid. Puur toevallig kwam ik op deze site terecht en zag uw reactie. Ik denk met veel plezier terug aan mijn jeugd op de Molenberg. Ik zat op de Don Sarto school maar zag u meerdere malen per week tijdens de repetities van het Gregoriuskoor. Heb daar warme herinneringen aan die sterker worden naarmate je ouder wordt. Veel goede herinneringen aan het optreden in de AVRO studio, de Kerstuitvoeringen (Bleijerheide staat me nog bij) en vooral de repetities en uitvoeringen van de Mattheus Passion (Maastricht – Staargebouw – steile trap). Wellicht, nee zeker, heb ik hier mijn voorliefde aan de Mattheus aan overgehouden en zing hem dan ook jaarlijks letterlijk mee. Toevallig moest ik deze week denken aan “Grupello de Draak” waarschijnlijk door een melodie die ik hoorde (Oh Mira of zoiets). Toen dat is uitgevoerd was ik nog niet in het koor (te jong) maar herinner me vaag dat mijn vader nog meegewerkt heeft aan de bouw van het podium en ik daarbij was. Hartelijke groet vanuit Schmitten (GR) – bij Davos – Zwitserland. Jan Molenaar
Dag Jan. Ben jij de Jan Molenaar die ik ken?
Zelf heb ik op deze school gezeten vanaf 1953 (eerste klas) bij broeder Renus.
Verder heb ik in het koor gezongen o.l.v. Meester Souren. Gezongen in hoofdrol in operette Perlefine samen met klasgenoot uit Joost van den Vondel straat. Voorstelling was in gym zaal.
Graag zou ik met dhr. Souren in contact willen komen hierover om te zien of er nog beeld en/of geluidsmateriaal aanwezig is. Ben hier al jaren naar op zoek.
Dag Henk,
Toevallig las ik (nu pas) jouw stukje, waarin je laat weten graag met mij in contact te willen komen. Ik kan je wel al laten weten, dat ik geen beeld- /geluidsmateraal heb van de operette Perlefine, maar mocht je toch met mij contact willen dan kan dat, want ik leef nog (92). Je kunt mij bereiken via tel.nr. 06 381 339 32 en/of emailadres: herman.souren@tele2.nl.
Hartelijke groeten,
Herman Souren.
Dag Heer Souren
Ik heb vanaf 1954 onderwijs genoten op de Broederschool.U was mijn meester in klas 3.Ik heb nog het rapport met uw handschrift. Rapport was niet denderend.Ook een tijdje gezongen in uw koor.Moest vertrekken omdat ik misdienaar werd opgeleid door kapelaan Castermans. Was een leuke tijd met meester Stijfs en de broeders Martines Balthasar en Arnoud.Daarna naar Petrus en Paulus in Schaesberg en naar Sint Jan in Geleen waarnaar we in 1961 verhuisden. Succes met het 100jarig jubileum.
Met hartelijke groeten uit Geleen.
Piet Hawinkels.
Mijn opa Tackenberg heeft in de oorlog gratis schoenen gemaakt voor kinderen.
Omdat hij van duitse afkomst was moest hij ondanks zijn leeftijd meevechten met de duitsers. Dat heeft hij geweigerd en daarom moest hij naar Scheveningen. Na de oorlog werd hij weer belaagd, maar dan door de nederlanders die hem in Vucht stopten.
Frits Hueber
ja frits, zo ging dat toen. De vader van mijn vrouw moest ook voor de duitsers werken ( arbeitseinsatz ). Na herhaaldelijk sabotage te hebben gepleegd in de raketfabriek waar hij moest werken werd hij wegens slecht gedrag ( in de ogen van de duitsers ) naar concentratiekamp Buchenwald gebracht. Hier werd hij na 4 jaren door de amerikanen bevrijd. Bij terugkomst in Nederland kreeg hij een stel ondergoed, een broek en een jas plus overhemd en verder kon hij het uitzoeken. Van medeleven en begrip was wenig te bespeuren!
de kleuterschool in Meezenbroek stond aan de Ruysdaelstraat, achter de kleuterschool stond de meisjesschool(Rubenstraat).
Wij woonden schuin tegenover de kleuterschool en recht-tegenover de toen H. Geestkerk.
Groeten Jan Smeets.
Ook ik heb vanaf 1953 op de Broederschool gezeten.
Ik kan me uit die tijd niet zo veel namen van broeders meer herinneren maar meester Stijfs en Souren zijn mij altijd bij gebleven. Meester Souren had zijn koortje en die waren ook actief in de kerk als koor. Ik kan mij ook nog goed voor de geest halen als het s’winters vroor dan kwam de brandweer en dan werd de speelplaats onder water gespoten en dan werd er naar hartelust geschaatst. Naar school lopen hoefden wij niet zo veel want s’morgens kwam er altijd een tractor bij ons voor de deur langs met melkbussen, hoek Kerkraderweg-Staringstraat en dan sprong je daar met een paar jongens achterop. Je moest alleen goed opletten of er bij de Theresiaschool geen vrouwelijke politie stond, want werd je gepakt dan betekende dat een middag strafklas op het politie- buro. Theo Tackenberg, van de schoenmaker, is nu nog een vriend van mij en onze echtgenotes hebben 7 jaar geleden, toen we 55 jaar bevriend waren, voor ons zonder dat wij het wisten een mini reuni geregeld op de broederschool en daar was meester Souren ook aanwezig. We hebben heel wat leuke momenten weer opgehaald en het was een zeer geslaagde dag
Wat mij wel opviel dat er niet zo gek veel was veranderd op school, op veel muren zaten nog de tegeltjes van toen. Heel leuk om nog eens terug te zien.
Ton van welk jaar is die groeps foto die bij jouw verhaal staat? Leuk om te weten.
hoi Henk. Dank voor de leuke reactie. De klassefoto met broeder Berno is van het schooljaar 1956-1957. Groetjes. Ton Otten.
Hallo Henk, wij hebben nog samen op die klas gezeten. Ik sta op de derde rij aan de rechter kant. Niet de eerste maar als tweede.
grtz wim muermans
tja ik zie hier de naam Frits Hueber staan,ik ben Leo Keularts misschien kun je mij nog herinneren,ik heb veel met je broer louis gespeeld en kun je mij vertellen hoe het nou met jou en je broer is.
ik denk dat je een beetje vergist Leo. Ik heb 2 broers die ook op de broederschool hebben gezeten: Otto Otten en Harrie Otten. Groetjes. Ton Otten.
Hallo Leo Keularts,
Natuurlijk ken ik jou nog. Wij waren buurjongens. Wij hebben samen veel gespeeld. Voornamelijk in de paadjes achter de huizen met die grote ligusterheggen, waarin je je zo mooi kon verstoppen. Ook de grote tuinen waren een speelparadijs. Voornamelijk als een tuin niet onderhouden werd. Ook speelden wij langs de beek vanaf de Caumer tot aan de tunnel in Heerlen.
Het zusterbos en het houteketebos en het aambos was ons paradijs. Je vader had een Henkel driewieler met zo,n plexiglas kap. Vol bewondering keken wij naar dat moderne ding. Je broer Frans heb ik nog wel eens gesproken. Jij ben uiteindelijk verhuis naar Geleen.
Groetjes, Frits
hallo Frits Hueber,ja dat klopt,dat mobiel van mijn vader,en wat dat spelen betreft dat klopt ook.
toen was er nog ruimte genoeg om te spelen en natuurlijk kattekwaad uit te halen.
toen ik getrouwd ben,ben ik inderdaad naar geleen gaan wonen maar inmiddels woon ik in schaesberg.
Dat verhaal van mijn broer Frits over Opa Tackenberg klopt niet helemaal. Mijn Opa heeft nooit geweigerd om als soldaat in het duitse leger te moeten dienen! Diens weigeren bij de duitsers stond de doodstraf op!Opa maakte werkschoenen( met stalen neuzen ) voor de staatsmijnen in zijn schoenmakerij t.o de broederschool. Hij is door de duitse bezetters beschuldigd ( vermoedelijk door Raeven lid van de n.s.b. verlinkt) geworden dat hij antie duitse pamfletten in de schoenen gedaan zou heben. Dat heeft hem bijna zijn leven gekost. Sorry mijn opa was meer Nedelander dan menig een ! wieke Hueber
Aan Leo Keularts, Wat een verrassing ,dat je weer in mijn herinnering word gebracht door deze site,die ik pas kort bezoek.Die van de Molenberg zijn net als postduiven,zij vliegen weg en komen weer opzijn tijd terug. Ik heb mijn jongere jaren op de grote vaart doorgebracht.Nu woon ik al weer 10 jaar in Hoensbroek 33 jaar gehuwd 4 kinderen,en inmiddels 5 kleinkinderen,uiteindelijk ben ik vrachtautochauffeur geworden ik moet nog 2 jaar sturen en dan…..Mijn liefste broer Frits ( ik heb er gelukkig maar een ) heb ik weinig kontakt mee. Maar ja .hij woont in Amsterdam en dat is voor een Heerlenaar vragen om moeilijkheden. Hij is gehuwd geweest, en zover ik weet heeft hij een dochter uit dat huwelijk. Mijn Jongste zus Helene is voor een paar jaar geleden gestorven. Leo ik hoop wat te horen van jou en je vrouw, en de rest van de familie En schrijf maar gewoon Wieke dat is beter bekend voor de oud molenbergernaren veel geluk je jeugdvriend Wieke Hueber
tja wieke dat waren nog eens tijden he,wat hebben wij niet allemaal voor een kattekwaad uitgehaald,en rond gezworven door de buurt en natuurlijk de disco kelder in de karel van de oeverstraat onder de kapperszaak dat was je van het.
ik heb je weleens gezien in heerlen,je stapte net in een vrachtauto en reed weg.
ik heb sinds 1987 een spierziekte die langzaam verergerd.
tot 2004 kon ik nog lopen en auto rijden,nu kan ik nog maar 200 mtr lopen met rolator,maar ik heb een scootm. en daar cross ik overal mee naartoe.
ik heb ook een opvouwbare en die kan in de auto,zo kunnen wij nog bijna overal heen.
met mijn zwager en diens vrouw en mijn vrouw,pakken wij vaker een weekend weg.
sinds 2001 werk ik niet meer,en in 2010 ben ik gepensioneerd en woon nu in schaesberg.
groetjes leo.
Hoi Leo,
Zo zie je maar weer, een goede vriendschap blijft. En de gezondheid, die is niet voorspelbaar. Vroeger was jij altijd de snelste in de sprint, niet bij te houden! En ik was ook wel een beetje jalours op je mooie kuif die jij had,met mijn krullen lukte mij dat niet zo. Leo wat mij nu zo goed doet is dat wij samen een fijne jeugd hebben gehad,en je blijft mijn vriend. En als je het even moeilijk gaat, dan denk daar maar aan. In mijn gedachte en herinering blijft je mijn vriend,
veel sterkte en groetjes aan ieder die jou lief hebben,en natuurlijk van wie jij houd,
je vriend Wieke
Hallo Mensen.
Wat een leuke foto. Ik zie Hein Hollanders van de Dinsdagstraat staan. Ik zelf heb in de zondagstraat gewoond op nr. 11. Ik heb nog 2 broers die allen op de Broederschool gezeten hebben.Wij hebben enkele jaren in het jongenskoor St. Gregoriuskoor gezongen. Was een mooie tijd vooral na de H.Mis of het Lof…. Dan werd er belletje getrokken of als het winter was, sneeuwballen gemaakt en dan tegen de voordeur geplaatst met behulp van het kelderrooster. Er werd dan aangebeld en als de deur werd geopend rolde de sneeuwbal zo de gang in……Ook kan ik mij de Fancyfair op de speelplaats nog herinneren, wij zijn daar voor het eerst heel dronken geworden door de wijn van de Gruyter….Het Aambos was ook een plaats waar wij regelmatig kwamen. Wij hadden thuis een klein pension en ik bracht de koppels s,avonds naar het Aambos toe. Er was toen nog een soort cafe restaurant. Voor de moeite kreeg je dan een kwartje waar je de volgende dag bij de Magneet snoep ging kopen……. Zo ik stop maar eens want ik kan bijna een boek schrijven over die hele mooie tijd…
groetjes Wim Muermans en het ga jullie allemaal goed…blijf gezond en mischien eens een reunie van de 6 klas…..
Hallo Wim, ik zou het heel erg op prijs stellen om inderdaad eens een reunie te organiseren van de 6e klas, want met de reunie van de Broederschool kon ik niet komen omdat ik met Theo Tackenberg op rondreis door Noorwegen was, wat natuurlijk ook een geweldige reis is geweest. Als ik langs de broederschool kom moet ik nog altijd terug denken aan die onbezorgde tijd. Ik woon nog steeds [40 jaar] in Kerkrade dus van hieruit moet het mogelijk zijn om met een paar mensen die reunie te organiseren. Laat me weten als jij daar ook aan mee wil werken. Groetjes, Henk Volbeda P.S. Ik sta in het telefoonboek
Grappig de namen die je hier weer tegenkomt
@Wieke, ik heb toen ik in Rotterdam als waterklerk werkte nog wel een paar keer de crewlijsten bekeken om te zien of je aan boord zat. Ik heb daar van 1970 tot 1984 gewerkt. Daarna ben ik de rederij kant op gegaan, tankers,
@Leo Keularts, Goed van je te horen. Naar voor je de ziekte!
@Wim Muermans er zaten nog een aantal “witte dorpers”in het koor. De Saliemannen bijvoorbeeld.
@Henk Volbeda- Meester Vromans die af en toe op het orgel speelde.
Afgelopen kerst had ik net nog over de nachtmissen die we als jongenskoor zongen. Kerstavond vroeg naar bed. Dan op tijd weer wakker gemakkt worden, en een kop hete bouillon drinken. Daar werd de stem warm en zacht van. De drie heren missen duurden wel lang. En wat konden Marcel Bremen en (?) Beckers mooi hoog zingen. Transeamus.
Geweldig.
Dit lezende komt er steeds meer terug. Inmiddels ook al een aantal namen via Facebook gevonden, zodat de gezichten erbij komen.
En wat dachten jullie van de Mattheus Passion in de Stadsschouwburg? Samen een deel van de uitvoering optreden met een koor uit Schandelen. Per touringcar werden we dan vanaf de Broederschool aan- en afgevoerd voor onze partijen.
Bremen en Beckers streden inderdaad om de eer. Souren vond Bremen beter, maar die was niet zo braaf (‘de rooie zijn de mooie maar ze deuge niet!’) LOEK (antwoord op bovenstaand ?) Beckers was bijna net zo goed maar iets meer bescheiden en moest er net even harder voor werken. Ma… com-e ba-li bella bimba! E-la pampina di ‘l olivo…! Onvergetelijk.
Hallo jos,
Rotterdam blijft mijn stad ik kom er regelmatig,en het is ook een mooie stad.
Maar ik heb nooit geweten dat jij zo dicht bij mij aan het werk was.Na de zeevaartschool in Rotterdam te hebben doorlopen, kreeg ik mijn
eerste schip in december 1964( de hoogland van de ssm.) te Rotterdam
en mijn laatste schip was in maart 1974 de deo Gloria van de reder J.Boll te Groningen in charter van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd te Rotterdam, leuke tijd gehad
Groetjes Wieke
Nee aan de kerkraderweg te molenberg
Ton otten is een neef van mij
Mvg Jan Smeets
Men hoort nog weinig over het vroegere Meezenbroek, de family Giebels voorheen gewoond aan de Ruben straat, hebben eigen site, tik op google petgroep in en volg de site, je komt dan snel op alles wat Meezenbroek was en is.
Mag Jan Smeets
Hallo , Wat een leuke site .Ik ben de dochter van meester Jan Vroomans.
Kennen jullie hem nog ? Zo ja ,laat eens een leuk verhaal over hem horen .
Mijn vader liep in het begin vanaf Aarveld naar de Broederschool . De Broederschool betekende heel veel voor mijn vader . En je moest nooit zeggen dat de jeugd niet deugde ,want dan kreeg je met Jan aan de stok .
Ja,kinderen les geven was zijn leven .Nadat hij gepensioneerd was kon hij toch geen afstand doen van de school .Hij ging buitenlandse kinderen lesgeven .De kinderen noemden hem Meester Jan .Toen hij slechter lopen kon ,werd hij vaker gebracht of opgehaald door iemand die hem dan naar school bracht waar hij een kopje koffie dronk .Ja ,de Broederschool .
Mvg Marianne Vroomans
Jan Vromans was ook mijn meester, ergens rond 1963. Sportief, zeer streng maar in mijn ogen wel rechtvaardig. Ik heb veel van hem geleerd en dat dwong hij ook af. Als je van hem een compliment kreeg dan had je dat ook echt verdiend. Zijn zware zwarte bril en (gek genoeg) zijn strakke handtekening in mijn rapport en op de zuur verdiende vlijtkaart (wie kent ze nog?) zal ik niet gauw vergeten.
Mijn (in herinnering) Broederschoolloopbaan: Juffrouw Mannheim(s) /Broeder Desiderius, Meester Hupperetz, Broeder Nerius (Spitzka), Meester Vromans, Broeder Berno, Broeder Valeri(c)us.
Goedemiddag mevrouw Vroomans!
Mijn naam is Jan Otten en ik ben met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid via mijn grootmoeder, familie van u. Uw (bet)overgrootvader was Jan Vroomans uit Den Haag zo bezien. Mijn grootmoeder was zijn zus. Ik ben in het bezit van de stamboom van de Vroomansen/Paeschen en heb ook nog 19de eeuwse foto’s van voorouders. Ik wil die best delen met u. Ik heb nog verscheidene familieleden gekend in mijn jeugd. Sommigen heb ik toen al om familiegegevens gevraagd. Ik woonde toen in Welten. Momenteel schrijf ik een kroniek over mijn familie. Daarvan maken de Vroomansen partieel onderdeel uit.
Ik hoor van u,
met hartelijke groet,
Jan Otten
Goedemiddag Marianne,
Heel toevallig kom ik op deze pagina van Heerlen terecht.
Ik zal me eerst voorstellen.
Mijn naam is Anneke Oosterkamp en ben beeldend kunstenaar van beroep.
Sinds een dertigtal jaren woon en werk ik in Frankrijk.
Uit de verhalen die ik lees kan ik met zekerheid zeggen dat jouw Vader, Jan Vroomans, mijn volle neef is en zelfs mijn Peetoom.
Als het je interesse heeft zou ik graag met je in kontakt komen omdat ik heel goede herinneringen aan hem heb maar ook aan je Moeder en je grootouders.
Wachtend op een antwoord wens ik je een mooie dag en groet je hartelijk.
Hallo Marianne ,
Ik kan me uw vader nog goed herinneren, als de leerkracht van klas 4B op de Broederschool.In die tijd bestond de school nog uit een oud ,A , en een nieuw ,B, gedeelte.
Na klas vijf kon het zelfs zijn dat je in 6A , 6B, of 6C terechtkwam.
Prachtige momenten heb ik met je vader meegemaakt als we op de woensdagmiddag gingen voetballen tegen de Don Sartoschool , Tarcius of gewoon onderling de degens kruisten.Met hem en onder begeleiding van een broeder hebben we aan het Oranje Toernooi deelgenomen waarvan we de finale in het pas verrezen stadion op Molenberg hebben gespeeld , tegen de Neutrale Volksschool uit het Schaesbergerveld. Deze wedstrijd hebben we in mijn beleving, met bloed zweet en tranen, gewonnen.
Tussen de middag werd altijd fanatiek gevoetbald op het schoolplein waarbij je vader altijd meedeed of als scheids optrad.
Zelf was hij zondags actief op het tweede van VVH ’16 dat toen in de reserve
tweede klas voetbalde.Later zijn ze nog kampioen in deze klasse geworden.
Je vader was in de half actief en een technisch begenadigde speler.Een echte gentleman op het veld.
Ook hebben we met vader veel wandeltochten gelopen als groep.De kunst was het om op een strak georganiseerde wijze al zingend de eindstreep te halen.Lukte dit dan werd door de organisatie een medaille afgeleverd aan de deelnemer.
Op verplaatsing zie ik je vader nog op zijn scooter rijden.
Misschien op weg naar het koor waar hij voor de begeleiding op het orgel zorgde.
Al met al herinner ik je vader als een zeer aimabel man waar ik een zeer goede herinnering aan heb overgehouden.
Mvg Werner Sieben
Ik ben Harry Peters.
Ik kwam op de Don Sarto school op de eerste klas. De steigers tanden nog om de school. Ik heb toen nog water gebracht naar de school.wij woonden op de voskuilenweg.et was een leerzamame tijd Helaas heb ik geen foto’s van die tijd. Mar de namen die jullie noemde ken ik ook.
Hallo beste mensen
Mijn broer Wieke heeft gelijk !!! Mijn opa Tackenberg (die schoenmaker was ) is wel van duitse afkom ,maar hij heeft nooit in het duitse leger gedient , natuurlijk heeft hij ook geen dienst gewijgerd .
Sorry voor mijn onjuiste berichtgeving.
Frits Hueber
Mijn broeders waren achter elkaar:Renus,Nerius,Souren,Vroomans,Giovanni en Ferrerius.Van Klas 5B( Giovanni )heb ik mijn rapport nog.Ferrerius was ook hoofd van de school.de heer Vroomans was speler bij het tweede van VVH16 tegen over ons cafe.Wat een leuke kerel was dat.Hij was wel eens in ons cafe.Hij deed ook mee op de speelplaats als wij van die grote glijbanen maakten in de winter.In de klas was hij ook een aimabele man terwijl hij toch ook streng kon zijn.Wij speelden veel wedstrijden (Schooltournooien)en wonnen toen vaak.Vaak moesten we tegen klas 4,5,of6a.Die wonnen wij meestal omdat wij een paar heel goede spelers hadden.Iedere keer zeiden ze dat ze zouden winnen maar nee hoor.Wij hebben toen een geweldige tijd gehad op school.Van klas A ken ik alleen meester Stijfs nog. Groetjes;Rudie.
Geachte redaktie.
Mijn broer Frits Hueber schrijft op 20 mei 2011 dat mijn opa tackenberg met het duitse leger betrokken is geweest. Het berust op een misverstand.
Opa was duitser van geboorte maar hij heeft nooit in het duitse leger gedient. Hierbij verzoek ik u dat gedeelte te verwijderen.
Met vriendelijke groet ,
L.A. Hueber
Hoi, ik ben Jo Stessen en kwam toevallig op deze side terecht. Toch leuk om al die mooi die kleine stukjes te lezen. Mijn broers Wiel en Frits hebben ook op die school gezeten. Ook de genoemde broeders en meesters heb ik mee gemaakt. Het was een leuke tijd. De fam. Tackenberg ken ik ook nog want die woonde bij ons in Staringstraat. Bij hun opa gingen wij ook onze schoenen brengen. Van de Molenberg zijn wij naar Simpelveld verhuisd Ik ben toen naar de LTS in Heerlen gegaan en daarna ga werken bij de Fam. Debets op de Heerlerbaan. In 1959 heb ik toen dienst genomen bij de Marine tot mijn pensioen. Nu werk ik in de Museumhaven en aan boord van het Lichtschip Texel en diverse grote zee zeilschepen. Een uit de hand gelopen hobby.
Groetjes aan alle bekende
Jo Stessen